utorak, 18. prosinca 2012.

Da li su muškarci s Marsa a žene s Venere ?


              Gdje smo napravili pogrešne korake i skliznuli niz liticu? Kako je došlo do tolikog jaza između muškaraca I žena? Bili slobodni, u vezama ili u braku, čini mi se da se muškarci I žene sve manje razumiju.
            Na prvi pogled, I dalje imamo ista interesovanja, izlazimo na ista mjesta, koristimo iste društvene mreže, priželjkujemo svoje srodne duše, ali nas nešto ipak udaljava. Savremeni muškarci imaju svoje stavove o današnjoj, modernoj ženi I oni I nisu baš nešto džentlmenski, a ni današnje dame nisu što su im prababe bile.
            Dakle, hajde, za početak, da vidimo šta je to tako sporno ...
Muškarci kažu: “One su umišljene, prepotentne I misle da su nedostižne”
Žene kažu: “Kako oni to znaju kad nisi ni pokušali da ostvare bilo kakvu komunikaciju?”

==> Nema ništa loše u tome da djevojka priđe mladiću, ali cijenim da je to ipak “muški posao”. Dragi muškarci, nema te žene koja će biti neprijatna ili drska ako vi budete šarmantni, originalni I zanimljivi. Pokušajte I vidjećete. A vi, gospođice, ne glumite hladnokrvne kučke nego im dozvolite da izgovore to što su htjeli. Ne sasjecajte ih u korijenu jer ćete ih uvrijediti.

Žene kažu: “Kada izađu u grad, cijelo veče provedu sa drugovima. Veče završe pijani I zagrljeni, dok ženama upućuju grimase, podrugljive osmjehe I iskrivljene face”.
Muškarci kažu: “To je naš način da se dobro provedemo. Njihove primjedbe su takve zato što su isfrustrirane I  pretjeruju kao I obično”.

==> Ooo, muškarcima pišem minus. Ne pretjeruju one uopšte. Vjerujte, nije neki prizor vidjeti vas kako se klatite pored stola punog praznih flašica ili kako vas drugari nose, a vi povraćate. Djevojke, ako je vaš sto do stola ovakvih primjeraka, zamolite konobara da vam obezbjedi sto na drugom kraju diskoteke.
Momci, lijepo se obucite, naoružajte se osmjehom, izađite sa drugovima, pijuckajte piće (jednu vrstu pića!) i pogledajte malo oko sebe. Sigurno će se naći neka “simpatiko” cica koja će vam zapasti za oko pa će vam veče biti ispunjeno raznim sadržajima, umjesto da se sutradan hvalite svima na koje naiđete kako ste se ušikali I ničega se ne sjećate.

Muškarci kažu: “Ona je toliko lijepa da ja nemam hrabrosti da joj priđem. Odbiće me sigurno, ja nisam ni blizu tako lijep”.
Žene kažu: “Priroda me je počastila (jesi li sigurna da je samo priroda?!), a ti poradi na samopouzdanju”.

==> Šta god da vam nameće savremeno društvo, nemojte biti tako površni I isprazni. Ljepota nije presudna za komunikaciju između dvoje ljudi, a I prolazna je. Pokažite druge kvalitete koje sigurno imate. Malo se vratite unazad I shvatićete da su sve vaše bivše bile zaljubljene u vašu ličnost. Nedostatke imamo svi, ali vi svoje prikrijte harizmom, prodornim pogledom I širokim osmjehom. Dopunite duhovitošću, sposobnošću da napravite kompromis, razumijete slabiji pol I širite pozitivnu energiju.

Žene kažu: “Šta vidi u tome da oblači uske pantalone, čupa obrve, depilira se, fabra kosu?! On je gej kao što je dva I dva četiri”.
Muškarci kažu: “Nije tačno da sam gej, samo vodim računa o svom izgledu. Zovu nas metroseksualcima”.

==> Moram da se zapitam kad I koji hormon je odbio poslušnost I sve češće navodi muškarce da izgledaju ili se ponašaju kao žene?! Sve I da niste gej, vi ozbiljnu vezu nećete imati nikad. Dobro, imaćete drugarice, ali nećete naći onu kojoj ćete biti ljubav života. Žene vole alfa mužjake – fizički čvrste, jake, odvažne I sa stavom. Vi sa maskarom na trepavicama (to sam vidjela kod onog malog Bibera) I ne odajete baš takav utisak, ako ćemo iskreno. Da sam na vašem mjestu, ja bih tu nešto mijenjala. Do tada, od žena ne očekujte da reaguju na vas!

Žene kažu: “Mamini sinovi. Edipovci!”
Muškarci kažu: “Šta je loše u tome što volim svoju majku?!

==> Naravno da tu nema ništa loše, osim ako pupčana vrpca između vas I vaše mame nikad nije presječena. To neće tolerisati ni jedna žena koja nije vaša mama. Nametnućete joj osjećaj rivalstva sa “gospođom mamom” I otpočeće otvoreni rat. Drage moje, dopustite mu da on svoju majku voli, podjeli s njom poneku tajnu, pa čak I jednom nedeljno ode kod mame na ručak (jer  punjene tikvice niko ne pravi bolje od njegove mame), ali ako uvidite da će on cijeli život pripadati samo jednoj ženi – svojoj mami! onda bježite glavom bez obzira. Ta veza je neraskidiva I samo ćete potrošiti nerve  I vrijeme. Takođe bježite ako vam tokom zabavljanja kaže da ga podsjećate na njegovu majku!

Navedene razlike su najveće okosnice između savremenog muškarca I žene, kako mogu da primjetim.
Pa vratimo se onome što zapravo jesmo. Neka muškarac bude onaj alfa koji osvaja, pazi, štiti I bori se za ljubav svoje drage, a ženska duša po prirodi raspolaže pravo da bude krhka, a da joj to niko ne uzme za zlo.
 Hajde da se približimo jedni drugima, postanemo tolerantniji, spremni da oprostimo, potrudimo se, prihvatimo tuđe mane I divimo se vrlinama. Volimo se I uživajmo u tome jer... jedni bez drugih ne možemo.

 
Little Lohanna